Vil du være lykkelig én dag, drikk deg full. Vil du være lykkelig en uke,
slakt en gris. Vil du være lykkelig et år, gift deg. Vil du være lykkelig resten av livet, anlegg en hage.
- Kinesisk ordtak

torsdag 14. juli 2016

Blir noen gjentakelser i kveld, rett og slett fordi noen fortjener å skinne flere ganger. ;-)
 
Ventet på regn i hele dag, men bare litt lett yr av og til. Nå virker det som vi får varmt vær og sol fremover.
 
 
"Lykkefunn" rosen er virkelig et lykkefunn. Ikke bare pen, men den lukter jo også helt fantastisk.

 
Denne valmuen har jeg falt veldig for. Selvfølgelig har jeg ikke skrevet ned navnet noe sted slik at jeg har navnet på den. Må i hvert fall ta masse frø. Det rare er at noen av blomstene har vært enkle, mens andre doble.
 
 
Den første erteblomsten har slått ut. Denne heter "Blue Danube". Se den nydelige fargen. Og ingen lukt i verden slår vel erteblomst?

 
Jeg må slå nok et slag for Malva Sylvesteris "Bibor Felho". Rett og slett fordi den er så enkel å ha med å gjøre. Sår den inne i mars/april, ut med en gang frostfaren er over. I løpet av sommeren vokser den seg ca 150 cm høy, og får hundrevis av blomster. Og som ikke det var nok elsker humlene den!
 
 
Noen sliter med brunsnegler som spiser opp bladliljene sine. Jeg sliter med noen andre små vesen. Men de er så søte at de blir lett tilgitt.

2 kommentarer:

 1. Ja, de er så fine disse mørke valmuene. Jeg synes de fylte ofte går over til å bli enkle igjen året etter. Håper du finner igjen navnet!

  SvarSlett
 2. Hei!
  Man blir lett betatt/forelsket i sommerblomstene. Glemmer at de er så fantastiske. 'Blue Danube' har jeg hatt i to år, men ikke i år.
  Et stort feiltrinn.
  God sommerkveld! Anne

  SvarSlett