Vil du være lykkelig én dag, drikk deg full. Vil du være lykkelig en uke,
slakt en gris. Vil du være lykkelig et år, gift deg. Vil du være lykkelig resten av livet, anlegg en hage.
- Kinesisk ordtak

fredag 5. august 2016

En liten hagevandring mellom dagens regnskurer.
 
 
 Her er "Althea officinalis" Legestokk rose. Denne ble kjøpt i fjor på plante marked i botanisk hage. Den er så utrolig fin! Og som alle andre urter med officinalis i navnet er det en gammel medisin urt. Den har litt sølvaktig bladverk hvilket gjør den enda vakrere enn vakrest.


Klokkeranken har begynt å blomstre. Egentlig trodde jeg ikke det skulle bli noe særlig med blomster siden den står i konstant skygge, men jaggu er den full av knopper.

 
Her er et bekjentskap nytt av året. "Leonorus sibiricus" Sibirsk hjerteurt eller sibirsk løvehale. Også en gammel medisin plante. Den har blomstret hele sommeren gjennom. Foran står "Artemisia absinthium", Malurt.


Nigella damascena, jomfruen i det grønne er en fascinerende plante. Jeg synes den er meget dekorativ. Og den produserer mye frø, så alt ligger til rette for neste års blomstring.

 
Pelargoniumene er så flotte nå. Helt fulle av blomster. Har tatt litt stiklinger til nye planter i det siste. Er så hyggelig å kunne gi bort planter til venner.

 
En av de to Brahma hønene. De begynner å bli store.

3 kommentarer:

 1. Det er ganske mye som heter officinalis, og det er mye som har blitt brukt som legeplanter i tidens løp. Leonorus sibiricus var utrolig flott! Helt ukjent for meg.

  SvarSlett
 2. Hyggelige bilder. Og staselig høne. Her i Haugesund har det vært opphold helt til nå i kveld, og jeg har luket.
  Ha en fortsatt fin helg, hilsen Ingeborg fra fruhaldshage

  SvarSlett
 3. Hei!
  Kjempefin blomstring hos deg. Nå får du frø fra klokkeranken. I fjor kjøpte jeg to Leonorus sibiricus. De ble stående i pottene sine over vinteren, og det klarte de ikke. Dumt av meg.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett