Vil du være lykkelig én dag, drikk deg full. Vil du være lykkelig en uke,
slakt en gris. Vil du være lykkelig et år, gift deg. Vil du være lykkelig resten av livet, anlegg en hage.
- Kinesisk ordtak

tirsdag 9. mai 2017


Bikkja og jeg tok turen til Rød Herregård i dag. Jeg anbefaler virkelig en tur innom parken, men også en tur inn på Herregården hvis den er åpen.

Parken er vel mest kjent for sine 30 forskjellige rosetyper, og den barokke hagestilen. Et av de flotteste stedene synes jeg er lindetunnelen.

 
Akkurat nå har Rhododendronene startet blomstringen. Jeg er ingen kjempe fan av rhododendron, men jeg må jo innrømme at det gjør noe med meg når disse svære buskene står i blomst. Som barn elsket jeg å leke inne i de, og nå gjør mine barn det samme. På Rød herregård er de nemlig så store at man fint lage sitt eget lille slott i busken.
 

 
For noen år siden ble det plantet flere Magnolia i parken. Nå aner ikke jeg hva de forskjellige heter, men de er utrolig vakre nå. Spesielt de lilla.

 

                                         Enda flere Rhododendron både i blomst og knopp.


 
På vestsiden av parken ligger Remmendalen. Dette er en del av et større naturreservat med edelløvskog. Her nede er det så vakkert. Det er hvitveis så langt øyet kan se, på bildet over vokser de på et gammelt nedfalt tre.
 
 
Bregnene har begynt "utrullingen" sin, og det er så fascinerende hver gang. Er vel få planter som har en så dramatisk entrè.

Ha en flott dag!

3 kommentarer:

 1. Hei!
  Har hatt planer om å se parken. Den høres fin ut. Vakre bilder.
  Ha det godt! Anne

  SvarSlett
 2. Så flotte bilder derfra! Skal se at du også ender opp med mange rhododendron :)

  SvarSlett
 3. For en perle! Kikket på nettsiden og skjønner at der skal jeg på besøk. Nydelug blomstring. Det enkle er ofte det beste...Jeg falt for hvite isen på trestokken:)

  SvarSlett